Lännen Media: Misstänkt för dödsmisshandeln har central roll inom Magneettimedia

En 28-årig man misshandlades vid en nynazistisk demonstration på Stationsplatsen i Helsingfors. Mannen avled senare av sina huvudskador. Bild: Timo Jaakonaho

Mannen som misstänks ligga bakom dödsmisshandeln i Helsingfors har en betydande roll inom webbpublikationen Magneettimedia, uppger Lännen Media.

Magneettimedia är känt för bland annat högerextrema och antisemitiska skriverier.

Det är föreningen Pohjoinen perinne som står bakom Magneettimedia. Föreningen drivs i sin tur av nazistiska Finska motståndsrörelsen och den misstänkte är ordförande för föreningen.

Tommi Kotonen som forskat i högerextremism säger att den här kopplingen bevisar att den misstänkte varit en central aktör inom Finska motståndsrörelsen. 

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning