Lännen Media: Försvarsminister Niinistö skeptisk till vegetarisk mat i armén – "Ingen krigar med kraft från linssoppa"

Försvarsminister Jussi Niinistö ifrågasätter beslutet att servera vegetarisk mat på garnisonerna. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Försvarsmaktens nya vegetariska kostlinje kom som en överraskning för försvarsministern. Nu kräver han en förklaring.

Försvarsmakten kommer en dag i veckan att servera enbart vegetarisk mat, skriver Yle. Orsaken är att vegetarisk kost är hälsosammare och mer klimatvänligt.

I en intervju med Lännen Media kritiserar försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) beslutet. Han kommer enligt tidningen att be att försvarsmakten utreder beslutet. Han poängterar att bara en halv procent av beväringarna äter vegetarisk mat i dagsläget.

– Utifrån de här siffrorna verkar det vegetariska tvånget vara ett ideologiskt beslut. Enligt ett gammalt visdomsord marscherar en armé på sin mage. Ingen armé krigar med kraft från linssoppa och blomkålssmoothie, säger Niinistö till Lännen Media.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning