Långt fängelsestraff i knarkhärva

Helsingfors tingsrätt har dömt sju personer till fängelse i en knarkhärva där huvudmannen straffades med åtta års fängelse.

Jari Erik Fleischer, 58 år och tungt kriminellt belastad sedan tidigare, dömdes till det långa fängelsestraffet för bland annat innehav av ett kilo heroin. Det klassades som grovt narkotikabrott. Domar mot honom föll också för narkotikabrott, två fall av misshandel, anstiftan till misshandel och försök till grovt bedrägeri.

Huvudmannen hade bland annat försökt driva in en skuld på uppdrag av två andra män. Han hade tvingat in en kvinna i skogen och där hotat med att bryta av fingrar och kapa hennes tunga.

Fleischers straff skärptes för att kombinationen av de tidigare brotten och de han nu dömdes för visar på tydlig likgiltighet mot vad som står i lagen, står det i tingsrättsdomen.

Fleischer dömdes till ett långt fängelsestraff 1995 som en av två huvudmän i en stor heroin- och amfetaminhärva. År 2005 dömdes han i hovrätten för mordförsök tillsammans med tre andra män. Offret överlevde ett skott i nacken, men drabbades av allvarlig förlamning –tetraplegi.

58-åringen har tidigare hett Kari Pullinen och var känd under smeknamnet kiduttaja-Pullinen, torteraren. Hans tagna efternamn betyder slaktare på tyska.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46