Längdåkarna intar Stadion i januari

Här ska det skidas i januari. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Olympiastadion ska stå nyrenoverad och klar senast i augusti i år. Och nu gäller det för stadion och stadionstiftelsen att boka in arrangemang. Ett sådant blir en inbjudningstävling i sprint i längdåkning i januari.

Den internationella sprinteliten bjuds in att delta i tävlingen 26 januari. Tanken är att det blir ett årligen återkommande evenemang.

Efter tävlingarna kan allmänheten använda skidspåren i en månads tid.

- Jag blev överraskad över att det aldrig arrangerats en skidtävling på Stadion. Men nu blir det av, säger stadionstiftelsens vd Ari Kuokkanen till Yle.

På sikt hoppas man kunna arrangera världscupsprinter på stadion.

– Just nu är kalendern rätt full men vi hoppas att det i något skede blir möjligt att få med Helsingfors på världscupkartan, säger skidförbundets kommersiella chef Jari Töykkä.

Stadions renovering har dragit ut på tiden och kostat betydligt mer än beräknat. Slutnotan kan i värsta fall landa på 350 miljoner euro då den ursprungliga budgeten låg på drygt 200 miljoner euro.

Coronaviruspandemin slår hårt mot den finska idrotten och ingen vet när den kommer i gång på allvar igen.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning