Längdåkaren Martti Jylhä lägger av

Martti Jylhä. Bild: Lehtikuva/Lauri Heino

Skidlandslagets sprintspecialist har gjort sitt på elitnivå.

Skidåkaren Martti Jylhä avslutar sin idrottskarriär för att koncentrera sig på arbetslivet. Sprintspecialisten fortsätter inom skidsporten som ordförande för internationella skidförbundets (Fis) idrottarkommission.

32-åriga Jylhä har haft ryggbesvär som försvårat träningen vilket lett till att motivationen sjunkit, meddelar han.

Jylhäs bästa placeringar i stora mästerskap blev en sjundeplats i sprinten i VM i Lahtis 2017 och en tiondeplats i OS-sprinten i Pyeongchang året därpå. I världscupen var hans bästa resultat en andraplats i sprinten i Davos 2013. Som junior vann Jylhä JVM-guld på 10 kilometer och ett JVM-silver i sprinten 2007.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning