Längdåkaren Hanna Falk missar hela säsongen

Hanna Falk. Bild: Ulf Palm/TT

Om en månad är det världscuppremiär i längdskidor. Men det blir utan en av de svenska sprintspecialisterna på startlinjen.

Hanna Falk måste operera ryggen och missar därmed hela tävlingssäsongen.

När det svenska längdlandslaget nu samlas i Val Senales för att ladda inför kommande säsong följer inte sprintspecialisten Hanna Falk, 30, med.

Hon har under flera år dragits med ryggbesvär, som fram tills nu har kunnat hanteras för att hon ska kunna vara högpresterande.

"Nu har hon dock kommit till ett läge då vi bedömer att hon är bäst hjälpt av en diskoperation, vilket planeras ske inom en till två månader. Under denna säsong kommer Hanna till stor del få fokusera på rehabiliteringsträning", säger landslagsläkare Magnus Oscarsson i ett pressmeddelande.

Hanna Falk säger själv att hon inte räknar med att ställa upp i några tävlingar under säsongen.

"Mitt fokus i vinter är på operation och rehabilitering. Jag kommer att kunna åka skidor under senare delen av säsongen, men planerar inte att starta i tävlingar. I stället har jag målet inställt på kommande mästerskapssäsonger. Just nu behöver jag lugn och ro och kommer att fokusera helt och hållet på att komma tillbaka på bästa sätt", säger hon.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning