Lång och krokig väg innan covidintyget kan tillämpas på jobbet

Restauranger kan begära att kunderna uppvisar covidintyg, men arbetsgivaren kan inte begära att de anställda gör det. Om det ska bli möjligt krävs ett antal lagändringar, som nu utreds under ledning av Social- och hälsovårdsministeriet. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Myndigheterna och arbetsmarknadsparterna utreder förutsättningarna för att tillämpa covidintyget på arbetsplatser. En hel del svåra hinder behöver röjas ur vägen om det ska bli möjligt.

Arbetsgivarna har länge krävt lagändringar för att arbetsgivaren ska kunna förutsätta att personalen har ett giltigt covidintyg att visa upp. Frågan tog en knyck framåt då familje- och omsorgsminister Krista Kiuru (SDP) i tisdags lovade utreda den i samarbete med arbetsmarknadsorganisationerna.

Raimo Antila, avdelningschef vid Social- och hälsovårdsministeriet, uppger för HBL att tjänstemännen har påbörjat de bakgrundsutredningar som behövs för att frågan ska kunna avancera. Eftersom utredningarna pågår och eftersom arbetet ska ske som trepartssamarbete kan han inte gå ut med detaljer.

Klart är ändå att det finns en hel del rättsaspekter att beakta, även grundlagsenliga. Bland annat säger grundlagen att var och en har rätt att försörja sig, vilket i praktiken ofta förutsätter att man får vistas på sin arbetsplats.

– Därför måste man noggrant avväga alla begränsningar av möjligheterna att jobba. Det är en sak att begränsa en persons rätt att delta i fritidsevenemang och något helt annat att begränsa hens möjligheter att jobba, säger Antila.

Vidare vore det lagvidrigt att försätta människor i olika ställning beroende på deras hälsotillstånd. Och så finns det en hel del aspekter i anslutning till skydd av privatlivet att beakta, påpekar Antila. I dagsläge får arbetsgivaren strikt taget inte fråga en anställd om hen är vaccinerad.

– Vaccinationsuppgifterna och behandlingen av dem hör till de många aspekter som måste beaktas och som vi utreder, säger Antila.

Vidare skulle en tillämpning av covidintyget riskera att strida mot vad arbetsrätten stadgar. De här frågorna utreds i första hand av Arbets- och näringsministeriet.

Enligt Antila är det inte realistiskt att tro att arbetet ger resultat före årsskiftet trots att man jobbar så snabbt som möjligt.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Axxell tänker som morgondagens jordbrukare – satsar på samarbete

Mer läsning