Lång avstängning för Jokinen

Jussi Jokinen är en erfaren veteran i ligan. Bild: Jussi Nukari/Lehtikuva/

Kärpäts Jussi Jokinen blir avstängd för en ful tackling mot huvudet.

Det var i matchen mellan JYP och Kärpät som Jokinen fick hjärnsläpp och sänkte Julius Nättinen med en ful tackling. Nättinen kunde fortsätta matchen fast tacklingen träffade honom i huvudet.

– Jokinen använder sina armar för att träffa Nättinen direkt i huvudet, skriver ligans disciplinutskott i sitt beslut.

Jokinen blir avstängd i åtta matcher. Han blev förra säsongen avstängd i en match, vilket ledde till att straffet den här gången skärptes med två matcher.

Tapparas Matias Lehtonen blir samtidigt avstängd i två matcher för en tackling bakifrån i matchen mot SaiPa. Förra veckan blev HIFK:s Ville Varakas avstängd i sex matcher för en tackling mot huvudet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning