Sterling petas efter bråk: "Råa känslor"

Raheem Sterling missar Englands EM-kvalmatch mot Montenegro på torsdag. Bild: Glyn Kirk/Lehtikuva-AFP

Raheem Sterling petas från Englands EM-kval mot Montenegro.

Fotbollsstjärnan rök ihop med lagkamraten Joe Gomez under landslagssamlingen.

– Tyvärr var det fortfarande råa känslor efter söndagens match, säger förbundskapten Gareth Southgate.

Förbundskaptenen hänvisar till toppmötet i Premier League mellan Raheem Sterlings Manchester City och Joe Gomez Liverpool. City förlorade med 1–3 och i slutskedet av matchen tjafsade spelarna och bröstade upp sig mot varandra.

Känslor som alltså levde kvar dagen efter, då duon anlände till Englands landslagssamling. Sterling uppges ha konfronterat Gomez igen, den här gången i spelarnas matsal, och duon ska ha fått separeras av de andra i spelargruppen.

Stängde av Sterling

Raheem Sterling bad om ursäkt och Joe Gomez accepterade – men Gareth Southgate agerade snabbt. Han har stängt av Sterling från Englands EM-kval mot Montenegro på torsdag. Gomez har inte straffats.

– Att hålla klubblagsrivaliteten borta från landslaget har varit en av de stora utmaningarna och framgångarna för oss, säger förbundskapten Southgate.

– Min känsla är att vi har tagit rätt beslut för lagets bästa. Spelartruppen är överens om beslutet och nu gäller det att vi visar vårt stöd för spelarna och fokuserar på torsdag.

Med åtta mål och fem assist har Sterling varit Englands starkast lysande stjärna det här EM-kvalet.

"Vi har gått vidare"

Avstängningen gäller bara mot Montenegro, och Raheem Sterling förväntas vara med igen mot Kosovo på söndag.

Efteråt kommenterade han incidenten på sociala medier.

"Joe och jag har pratat, löst saken och gått vidare. Det här är en sport där känslorna är starka och jag är man nog att erkänna när jag har låtit känslorna ta över. Det här är anledningen till varför vi spelar den här sporten, för kärleken till den. Det är bra nu och vi förstår båda att det här var en fem, tio sekunder lång grej. Det är över nu", skriver Sterling bland annat.

Avstängningen är något prekär för Englands fotbollsförbund, då det på Wembley ska firas att det är den 1 000:e landskampen som England spelar.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning