Landslagsspelaren Martin klar för Dicken – "Jag ville tillbaka till Finland"

Ian Martin har representerat Finland i 17 landskamper. Bild: Ksf Media arkiv / thomas sundström

Landslagsspelaren Ian Martin förstärker Dicken de kommande säsongerna.

Sjundeåfostrade landslagsspelaren Ian Martin återvänder till Finland efter den här säsongen. Martin har spelat i Elitserieklubben HIF Karlskrona de två senaste säsongerna och avslutar sin sejour i Sverige i vår med kvalmatcher.

Martin, som den här säsongen stått för 87 mål på 32 matcher, har skrivit på för Drumsöklubben Dicken för de två kommande säsongerna.

– Efter två säsonger i Elitserien kände jag att jag ville komma tillbaka till Finland. Dickens matcher i Europa påverkade mig positivt då jag tog beslutet och jag känner många av lagets spelare, säger Martin.

22-åringen Martin har spelat 17 landskamper och skjutit 15 mål i dem. Den 190 centimeter långa niometersspelaren förstärker den redan starka backbesättningen i Dicken.

– Då jag hörde om möjligheten att få en spelare av Martins kaliber till laget kunde vi inte annat än att ta den. Det fanns säkert många andra lag som var intresserad av att få honom, säger Dickentränaren Björn Monnberg.

Dicken ligger för tillfället tvåa i övre slutserien och har säkrat sin plats i semifinalerna.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54