Landslagsmålvakten Suonpää byter klubb i Sverige

Eveliina Suonpää i hemma-VM 2019. Bild: Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Landslagsmålvakten Eveliina Suonpää flyttar från Linköping till Leksand i den svenska ishockeyligan SDHL.

Eveliina Suonpää lämnar Linköping för Leksand i den svenska ligan SDHL. Den 25-åriga landslagsmålvakten har skrivit på för en säsong med Leksand.

– Hockeymässigt blir det en ny utmaning för mig. Jag trivdes bra i Linköping, men det här blir något nytt för mig. Jag ser fram emot uppgiften och att få utmana mig själv rejält på nytt, säger Suonpää i på klubbens sajt.

Suonpää har representerat Finland i både OS och VM. I landslaget har hon fått en mer undanskymd roll bakom stjärnmålvakten Noora Räty som varit självskriven mellan stolparna i damlejonen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning