Lakka vidare som siste man

Elmo Lakka.Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Häcklöparen Elmo Lakkas 13,75 räckte med nöd och näppe till en semifinalplats på 110 meter häck.

Elmo Lakka undvek nätt och jämnt det sunkiga ödet att vara en av bara fyra idrottare som blir utslagna i försöken på 110 meter häck. Lakka löpte i mål som femma i sitt heat på tiden 13,75 och gick som tolfte och sista man vidare till fredagens semifinal dit rankningens tolv bästa löpare automatiskt redan kvalificerat sig.

– Det var nära ögat, säger Lakka som blev semifinalklar med en skillnad på 0,03 sekunder.

Lakka, som löpt 13,67 i sommar, var inte nöjd med sitt lopp.

– Reaktionen vid start var lite svag. Killar gick förbi mig från vänster och höger och jag var tvungen att jaga. Jag lyckades hålla huvudet kallt, men jag har mycket att förbättra till semifinalen, säger han.

Men avancemanget värmer och om flytet är bättre i semifinalen kan Lakka lämna Berlin med godkänt betyg.

– Det grämer att tiden var så där dålig för jag är i bättre kondition än i Amsterdam. Nå, nu har jag uppfyllt hälften av mina mål. I morgon gäller det att löpa snabbare, säger Lakka vars andra mål i EM är att löpa nytt personbästa.

I EM i Amsterdam 2016 löpte Lakka likaså till semifinal. Då med rekordtiden 13,72. I semifinalen kom han 21:a med tiden 13,87.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00