Läkare utan gränser: Antalet dödsoffer i Burma mycket högre än landet uppgett

Läkare utan gränser har pratat med människor som flytt undan våldet i Rakhine, och hävdar att minst 6 700 rohingyer dödats. Här ett flyktingläger i Bangladesh.Bild: Lehtikuva/AFP/Ed Jones

Minst 6 700 rohinghyer – däribland över 700 barn – dödades under den första månaden efter att den burmesiska militären satte i gång sin militäroffensiv i delstaten Rakhine i slutet av augusti.

Det hävdar organisationen Läkare utan gränser, som intervjuat överlevande som flytt till Bangladesh. Siffran är markant högre än de 400 dödsoffer som myndigheterna i Burma lagt fram, rapporterar BBC.

– Än i dag fortsätter människor att fly från Myanmar (Burma) till Bangladesh och de som lyckas ta sig över gränsen rapporterar att de har utsatts för våld de senaste veckorna, säger Sidney Wong, läkare och medicinsk ansvarig för Läkare Utan Gränser, i ett pressmeddelande.

Sedan oroligheterna började har över 647 000 rohingyer flytt från Burma till Bangladesh.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00