Laine skadad - inte allvarligt enlig Maurice

Bild: Lehtikuva/Kevin Hoffman

Patrik Laine jagar segern i skytteligan i kamp mot bland andra Alex Ovetjkin som satte ett mål för sitt Capitals i natt. Laine däremot tvingades kliva av isen under matchen mot Los Angeles då han fått ett hårt skott på vänster ben.

– Vi har undersökt skadan och preliminärt verkar det inte vara frågan om något allvarligt, säger tränaren Paul Maurice.

Jets är sedan länge klart för slutspel och laget har i princip råd att låta Laine vila lite extra. För den finska storstjärnan kom dock skadan olämpligt med tanke på en hägrande skytteligatitel.

Patrik Laine i all ära men frågan är om inte ändå Mikko Rantanen är säsongens finländare i grundserien. Superkedjan med Rantanen-Gabriel Landskog-Nathan McKinnon fortsätter att trasa sönder motståndarförsvaren.

Chicago fick ge sig med 1-5 och Rantanen noterades för 1+1. Rantanen är nu upp i 26+53=79 på 72 matcher och den store finländaren ligger tolva i poängligan.

McKinnon jagar segern i poängligan. Ligans kanske formstarkaste för tillfället mest dominanta spelare ligger tvåa på 38+53 med vilket han bara är två poäng bakom ledande Tampastjärnan Nikita Kucherov.

I skytteligan är Ovejtkin etta på 44 baljor före Laine på 43 och Jevgenij Malkin.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00