Laine på väg mot 40 mål

Bild: Lehtikuva/Tom Pennington

Patrik Laine ger inte mycket för snacket om andra säsongens förbannelse. Den finländska storstjärnan satte mål nummer tretton då hans formstarka Winnipeg slog Ottawa med 5-0.

Fortsätter Laine i samma takt landar hans målsaldo för hela grundserien på 39 mål. Under sin debutsäsong i fjol satte han 36 baljor.

I fjol missade Jets slutspelet men i år verkar Winnipeg höra till topplagen i ligan.

Laine har stått för 2+2 poäng i de senaste två matcherna, före det kammade han noll i tre matcher i följd. Speltiden i de matcherna stannade under 15 minuter, något Laine inte är van vid.

– Jag har haft lite svårt med självtroendet och inte fått spela riktigt så mycket som jag brukar. Men jag vet att jag kan hävda mig i NHL. Nu är det upp till mig själv att bevisa att jag är värd ett större ansvar, säger Laine till Yle.

Mot Senators satte Laine ett mål i numerärt överläge på ett för honom karaktäristiskt direktskott.

Finländare har noterats för 13+8=21 poäng på 27 matcher. Bäst av finländarna är Aleksander Barkov på 9+16 före Teuvo Teräväinen på 8+14.

Poängbäst i ligan är Tampa Bays superduo Nikita Kutjerov och Steven Stamkos på 38, respektive 37 poäng.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00