Laine och Barkov möttes – båda två nätade

Aleksanders Barkovs Florida blev tufft behandlat av Winnipeg.Bild: Lehtikuva/AFP/Joel Auerbach

Patrik Laine och Aleksander Barkov hörde till finländarna som var på hugget i NHL natten till måndag. Laine gjorde två poäng i Winnipegs storseger över Florida.

Då Winnipeg och Florida möttes var det inget snack om vilket lag som var bättre: Winnipeg vann med hela 7–2.

Både Aleksander Barkov och Patrik Laine lyckades i målskyttet i matchen. Floridaanfallaren Barkov styrde in 2–2 i den andra perioden efter fint förarbete av Jevgenij Dadonov. Se målet här. Laine passade till Winnipegs öppningsmål och fastställde slutsiffrorna i den tredje perioden. Se Laines fullträff här.

Barkov har nu gjort 20 mål i NHL och toppar den finländska poängligan med 54 poäng. Laine är femma i den blåvita poängligan med 46 poäng men har gjort flest mål: 27 stycken.

Lehterä hittade rätt

Jori Lehterä blev målskytt för Philadelphia i sin 41:a match för klubben. Lehterä satte in det sista målet mot New York Rangers , mellan benen på svenska målvakten Henrik Lundqvist.

Lehterä passade också till ett mål i matchen, som Philadelphia vann med hela 7–4. Lagkamraten Valtteri Filppula stod för två passningspoäng.

Carolinaanfallaren Teuvo Teräväinen var också på hugget och nätade i förlustmatchen mot New Jersey. Carolina förlorade med 2–3 efter förlängning.

Resultat i NHL

Winnipeg–Florida 7–2

Winnipeg: Patrik Laine 1+1, Florida: Aleksander Barkov 1+0

NY Rangers–Philadelphia 4–7

Philadelphia: Jori Lehterä 1+1, Valtteri Filppula 0+2

Colorado–Edmonton 2–4

San Jose–Dallas 5–2

Dallas: Kari Lehtonen räddade 22/23 skott

Carolina–New Jersey 2–3 efter förlängning.

Carolina: Teuvo Teräväinen 1+0, New Jersey: Sami Vatanen 0+2

Columbus–Pittsburgh 2–5

Pittsburgh: Olli Määttä 0+1

Detroit–Toronto 2–3

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00