Patrik Laine: Jag har mycket kvar att lära mig

Patrik Laine slog igenom med dunder och brak i NHL.Bild: Tom Pennington/AFP / Lehtikuva

Med 36 fullträffar var Patrik Laine, 18, blåvit skyttekung i NHL-grundserien. Kampen om bästa rookie förlorade han mot Auston Matthews.

Patrik Laine gjorde fler mål än någon annan finländare i NHL:s grundserie denna säsong, 36 stycken, men kampen om bästa rookie förlorade han mot Auston Matthews. Laine tror att han har mycket kvar att lära sig i NHL.

– Jag har lärt mig mycket och utvecklat mig, från den första dagen av det första träningslägret fram till den sista dagen av grundserien. Det finns mycket kvar att lära sig, men jag har mycket tid, analyserade Laine sin säsong i Winnipeg Sun.

Winnipeg Jets-forwarden har njutit av att många varit intresserade av honom också i samband med bortamatcher.

– Det är trevligt att se att det är så många som har koll på vad du sysslar med. Det finns en massa folk som är ivriga över att jag klarat mig bra. Det är trevligt att skriva autografer och ställa upp på foton. En dag kommer ingen att känna igen dig och be om autograf så jag måste ställa upp nu.

Höjdpunkterna av den första NHL-säsongen är enkla att hitta.

– Den första matchen förstås. Det var trevligt att få sin första assist och sitt första mål i den första matchen.

– Och så alla hattrick förstås, tillade Laine som stod för tre hattrick under säsongen.

Winnipeg kom nia i västra konferensen, sju poäng från en slutspelsplats. Laines möjliga medverkan i VM är oklart.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00