Lågstadiebarn antastas i Nokia – en man lockade in en pojke i sin skåpbil

En äldre man ska ha talat med barn i Nokia och sagt att han köper godis åt dem. Mannen ska ha förbjudit barnen att berätta om det hemma. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Flera barn har trakasserats under torsdagen och fredagen i Nokia i Birkaland. Polisen har fått anmälningar om fyra separata fall.

På torsdagsmorgonen var en minderårig flicka på väg till skolan. På vägen träffade hon en ung man i en park. Mannen försökte locka flickan åt sidan för att diskutera, men flickan stannade inte utan fortsatte promenera. Mannen följde flickan nästan hela vägen till skolan.

På förmiddagen följde en ung man efter en flicka i lågstadieåldern. Mannen är möjligen i högstadieåldern, enligt polisen. Den unga mannen grep tag i flickan bakifrån. Flickan började skrika och lyckades avlägsna sig från platsen.

På förmiddagen blev även en ung pojke antastad av en främling i Nokia. En man lockade in pojken i sin skåpbil. Mannen är kraftigt byggd och har ett stort mörkt skägg. Polisen har tidigare i höstas fått en anmälning om ett liknande fall, där en man lockat in barn i sin skåpbil.

Lockat med godis

På fredagen fick polisen också information om ett annat liknande fall. En äldre man ska ha talat med barn och sagt att han köper godis åt dem. Mannen ska ha förbjudit barnen att berätta om det hemma.

Polisen ber nu om tips kring de här händelserna. Man kan ringa till polisen på numret 0295 445 888 eller skicka mejl till adressen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Om man själv ser att någon antastar ett barn ska man alltid ringa till 112 och berätta om händelsen.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning