Lägre pris på gamla egnahemshus

I hela landet var det genomsnittliga kvadratmeterpriset på gamla egnahemshus 1 492 euro under tredje kvartalet 2018. Bild: Pixabay

Priset på gamla egnahemshus sjönk under juli-september med 2,9 procent jämfört med året innan, skriver Statistikcentralen.

Under det tredje kvartalet sjönk priset på gamla egnahemshus i huvudstadsregionen med 4,5 procent och i övriga Finland med 2,8 procent jämfört med året innan. Uppgifterna framgår av Statistikcentralens prisindex för fastigheter.

I huvudstadsregionen var det genomsnittliga kvadratmeterpriset på gamla egnahemshus 3 050 euro under tredje kvartalet 2018. I övriga landet var det genomsnittliga kvadratmeterpriset 1 414 euro.

Däremot steg priset på nya egnahemshus under det tredje kvartalet. Priset steg med 0,7 procent jämfört med föregående kvartal och 4,0 procent jämfört med det tredje kvartalet 2017.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning