Lägenhet sprängdes efter cannabisexperiment

En 27-årig man i Danmark sprängde sönder en lägenhet när han experimenterade med cannabisolja. Arkivbild.Bild: TT/Johan Nilsson

En 27-årig man i staden Nakskov, på ön Lolland i Danmark, sprängde sönder en lägenhet när han experimenterade med cannabisolja.

Mannen försökte enligt polisen att utvinna cannabisolja i en kastrull. När det inte gick som han tänkt tillförde han tändargas. Samtidigt kom en vän till mannen in i lägenheten med en tänd cigarett. Detta resulterade i en kraftig explosion och lägenhetens dörrar och fönster blåses ut.

27-åringen fick föras till sjukhus.

– Han greps i samband med att han lämnade sjukhuset. Han är misstänkt för innehav av olagliga rusmedel och för att ha försatt andra i fara, säger Bo von Würden, vid Nakskovs polis.

Skadorna på lägenheten blev omfattande och de boende i huset fick evakueras över natten.

Både 27-åringen och hans vän är sedan tidigare kända av polisen.

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42