Läckert läge inför skidmomentet – Hirvonen kämpar om segern

Eero Hirvonen jagar en ny pallplacering i Lahtis. Bild: Lehtikuva / Markku Ulander

Världscupledande Akito Watabe startar 20 sekunder före en hungrig utmanarklunga med blåvit färg.

Japanen Akito Watabe startar som etta i skidmomentet på 10 km i nordisk kombination. Watabes 130,5-metershopp var det längsta i kvalet och han har ett 20 sekunders försprång till norrmannen Jörgen Graabak och österrikaren Wilhelm Denifl. Eero Hirvonen startar som fyra i fältet, 23 sekunder bakom Watabe. Bakom sig har han tuffa konkurrenter som Francois Braud (+0.24), Espen Andersen (+0.26) och fyrfaldiga världsmästaren från Lahtis-VM Johannes Rydzek (+0.28).

Ilkka Herola startar 26:a, 1.42 bakom täten. Atte Korhonen och Arttu Mäkiaho startar 30:a och 31:a, över två minuter bakom Watabe.

Hannu Manninen, som uppträder för sista gången framför Lahtispubliken i nordisk kombination, är nästan tre minuter från täten på 38:e plats. Leevi Mutru startar direkt efter Manninen och Wille Karhumaa som sista och 50:e man i startfältet.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46