Läckert läge inför skidmomentet – Hirvonen kämpar om segern

Eero Hirvonen jagar en ny pallplacering i Lahtis. Bild: Lehtikuva / Markku Ulander

Världscupledande Akito Watabe startar 20 sekunder före en hungrig utmanarklunga med blåvit färg.

Japanen Akito Watabe startar som etta i skidmomentet på 10 km i nordisk kombination. Watabes 130,5-metershopp var det längsta i kvalet och han har ett 20 sekunders försprång till norrmannen Jörgen Graabak och österrikaren Wilhelm Denifl. Eero Hirvonen startar som fyra i fältet, 23 sekunder bakom Watabe. Bakom sig har han tuffa konkurrenter som Francois Braud (+0.24), Espen Andersen (+0.26) och fyrfaldiga världsmästaren från Lahtis-VM Johannes Rydzek (+0.28).

Ilkka Herola startar 26:a, 1.42 bakom täten. Atte Korhonen och Arttu Mäkiaho startar 30:a och 31:a, över två minuter bakom Watabe.

Hannu Manninen, som uppträder för sista gången framför Lahtispubliken i nordisk kombination, är nästan tre minuter från täten på 38:e plats. Leevi Mutru startar direkt efter Manninen och Wille Karhumaa som sista och 50:e man i startfältet.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning