Labbet ger ut handbok i dramatik för unga

I Labbets nya handbok ger dramatikern Christoffer Mellgren unga tips om hur man skriver för scenen. Bild: Niklas Tallqvist

Boken innehåller skrivövningar som ska inspirera ungdomar till att testa dramatiken som litterär genre, skriver den finlandssvenska dramatikföreningen Labbet i ett pressmeddelande.

Handboken En sida dramatik: Att skriva för teaterscenen är skriven av dramatikern och Labbets verksamhetsledare Christoffer Mellgren och illustrerad av Maria Sann. Boken innehåller skrivövningar som ska inspirera högstadie- och gymnasieelever till kreativt skrivande och att testa dramatiken som litterär genre.

Boken kan användas i distansundervisning och finns på webbplatsen en-sida-dramatik.com

"Just nu är vissa konstformer svåra, som till exempel teater, att ägna sig åt. Men att skriva dramatik är möjligt", skriver Christoffer Mellgren i pressmeddelandet.

En liten upplaga tryckta böcker skulle delas ut till unga i samband med Svenska Teaterns projekt Konsttestarna under våren.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning