Laaksonen utslagen av MacGregor i VM-kvartsfinal

Arkivbild. Förra året seglade Lucy MacGregor i Finland och då var finländaren Silja Frost med i besättningen.Bild: LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Den finländska besättningen ledd av skeppare Marinella Laaksonen klarade sig till kvartsfinal i VM i match race.

VM i match race tävlas i Ryssland och ute på sjön finns även en finländsk besättning. L2 Match Racing Team leds av Marinella Laaksonen och som besättningsmedlemmar fungerar Marianna Kontulainen, Daniela Rönnberg och Eva-Lotta Hokkonen.

De finländska damseglarna klarade sig till slut till kvartsfinal i VM, men där blev det stopp då brittiska Lucy MacGregor med besättning var starkare i tre raka starter.

– Det var tufft eftersom vinden var svårläst på grund av molntäcket. Som tur var lyckades vi ofta trimma rätt seglen innan märket mot vinden och det gjorde seglandet lite lättare, kommenterar MacGregor på arrangörens webbsida.

Laaksonen med besättning gick vidare ur grundserien med en segerprocent på 50 efter att ha tagit fem segrar och fem förluster. Redan i detta skede var MacGregor överlägsen och hade tagit 10 segrar och inga förluster.

I semifinal möts MacGregor och schweiziska Alexa Bezel samt franska Pauline Courtois och danska Trine Palludan. Finalen seglas i morgon.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00