Laaksonen utslagen av MacGregor i VM-kvartsfinal

Arkivbild. Förra året seglade Lucy MacGregor i Finland och då var finländaren Silja Frost med i besättningen. Bild: LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Den finländska besättningen ledd av skeppare Marinella Laaksonen klarade sig till kvartsfinal i VM i match race.

VM i match race tävlas i Ryssland och ute på sjön finns även en finländsk besättning. L2 Match Racing Team leds av Marinella Laaksonen och som besättningsmedlemmar fungerar Marianna Kontulainen, Daniela Rönnberg och Eva-Lotta Hokkonen.

De finländska damseglarna klarade sig till slut till kvartsfinal i VM, men där blev det stopp då brittiska Lucy MacGregor med besättning var starkare i tre raka starter.

– Det var tufft eftersom vinden var svårläst på grund av molntäcket. Som tur var lyckades vi ofta trimma rätt seglen innan märket mot vinden och det gjorde seglandet lite lättare, kommenterar MacGregor på arrangörens webbsida.

Laaksonen med besättning gick vidare ur grundserien med en segerprocent på 50 efter att ha tagit fem segrar och fem förluster. Redan i detta skede var MacGregor överlägsen och hade tagit 10 segrar och inga förluster.

I semifinal möts MacGregor och schweiziska Alexa Bezel samt franska Pauline Courtois och danska Trine Palludan. Finalen seglas i morgon.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning