La La Land fortsätter dominera galasäsongen – rycker allt närmare en Oscarsuccé

Ryan Gosling och Emma Stone spelar huvudrollerna i La La Land. Bild: Pressbild

Inget verkar kunna stoppa La La Land. Nu har den kritikerrosade musikalfilmen vunnit ännu ett tungt pris som knuffar den ännu närmare Oscarstatyetterna.

Tidigt i morse vann Damien Chazelles hyllade film La La Land det förnämsta priset när producentorganisationen Producers Guild of America (PGA) delade ut sina filmpriser, som brukar ses som en av de tydligaste fingervisningarna om hur det kommer gå på Oscarsgalan.

Med tanke på att filmen utsågs till bästa film verkar det lovande. La La Land, med Ryan Gosling och Emma Stone i huvudrollerna, har hela 14 nomineringar inför årets gala. Den har tidigare vunnit mängder av prestigefulla priser på galor som Golden Globe, Bafta och Critic's Choice.

Oscarsgalan äger rum den 26 februari på Dolby Theatre i Los Angeles, med Jimmy Kimmel som debuterande Oscarsvärd.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning