Trump och May i glad populistisk "Lie Lie Land"-dans

Så här ser graffittikonstnären Bambis tolkning av den glada populistiska dansen ut Bild: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

På affischen till kritikerrosade filmen La la land dansar nu USA:s president Donald Trump och Storbritanniens premiärminister Theresa May.

Affischen till en av årets mest omtalade filmer har blivit politisk graffiti. I en parafras på Oscarsnominerade musikaldramat La la land dansar Donald Trump och Theresa May jive under rubriken "Lie lie land".

Det är Londonkonstnären Bambi som har bytt filmens huvudrollsinnehavare Ryan Goslings och Emma Stones ansikten mot USA:s president och Storbritanniens premiärminister.

Vem som egentligen ligger bakom signaturen Bambi är inte känt, men artister som Paloma Faith, Adele och MIA har nämnts i spekulationerna. Klart är att bland andra Rihanna, Robbie Williams och Brad Pitt äger verk av konstnären.

Lie lie land är uppförd på en vägg i Islington i norra London, skriver The Art Newspaper.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning