La la land Bafta-galans stora vinnare

Bild: Lehtikuva/AFP/Ben Stansall

Förhandsfavoriten La la land fick många av de tyngsta priserna under den brittiska Bafta-filmgalan. Musikalen fick totalt fem pris.

La la land belönades som bästa film och regissören David Chazelle fick priset som bästa regissör. Emma Stone som gör en av huvudrollerna i filmen fick priset för bästa kvinnliga huvudroll. Dessutom fick filmen priset för bästa musik och bästa foto.

Filmens manliga huvudrollsinnehavare Ryan Gosling belönades däremot inte. Priset för bästa manliga huvudroll gick i stället till Casey Affleck för insatsen i filmen Manchester by the Sea.

Vinnarna under Bafta-galan brukar i regel också vara framgångsrika under Oscarsgalan som ordnas senare den här månaden.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning