Kyrkslätt drar sig ur färdcentralen – bara Esbo kvar

Kyrkslätts kommun drog sig ur färdcentralen. Bild: Kristoffer Åberg/HBL-arkiv

Kyrkslätts kommunstyrelse har beslutat att dra sig ur Färdcentralen Västra Nyland. Bara en stad, Esbo, är med i färdcentralen som inledde sin verksamhet i februari.

Färdcentralen har planerats i tre år och ursprungligen har det varit tänkt att 10 nyländska kommuner från Esbo till Hangö i väst ska vara med i färdcentralen. Kyrkslätts kommunstyrelse konstaterar i beslutet att Esbos besvär till Högsta förvaltningsdomstolen har förkastats. Därmed blir marknadsdomstolens beslut i kraft i frågan om operatören, som Esbo är tvungen att konkurrensutsätta på nytt.

Enligt Kyrkslätts kommun ger det möjlighet att säga upp avtalet med en månads uppsägningstid. Tidigare i mars drog sig Grankulla ur färdcentralssamarbetet. Senare fattade Raseborg, Ingå och Sjundeå samma beslut. Lojo hade dragit sig ur i ett tidigare skede i vintras. Av de 10 tilltänkta kommunerna i färdcentralen återstår bara Esbo där tjänsten tagits i bruk. Högfors, Vichtis och Hangö har inte tagit ett slutligt beslut om att vara med i centralen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning