Kyrgios till Wilander: "Håll käften"

Nick Kyrgios uppskattade inte att Mats Wilander föreslog att Murray borde lägga sitt racket på hyllan. Arkivbild. Bild: Lee Jin-man/AP

Den svenske tennislegendaren Mats Wilander sade i Eurosport att Andy Murray borde börja tänka på att avsluta karriären.Ett uttalande som inte uppskattas av den australiske stjärnan Nick Kyrgios."Håll käften Mats, ingen bryr sig", skriver han på Twitter.

Den tidigare världsettan Murray slogs ut i den första omgången av Franska mästerskapen när han föll mot Stan Wawrinka med 1–6, 3–6, 2–6.

– Jag är oroad för Andy Murray. Jag skulle gärna höra honom säga varför han är där ute, och ger oss en falsk känsla av hopp om att han kommer att vara tillbaka en dag, sade Wilander till Eurosport och fortsatte:

– Jag fortsätter att bli lite besviken, är det hans rättighet att vara där och göra så där? Varför? Jag gjorde det och jag borde inte ha gjort det, det var det största misstaget i min karriär. Jag tror att Andy Murray måste sluta tänka på sig själv och börja tänka på vem han var. Har han rätten att vara där och sno åt sig wild cards från unga spelare?

Men alla håller inte med Wilander.

Nick Kyrgios, den australiske stjärnan som ofta är i blåsväder för än det ena, än det andra tar 33-åriga Murray i försvar efter att denne behövt ett wild card för att få spela sin första grusturnering på tre år.

"Läste precis vad Wilander sagt om Andy Murray... Håll käften Mats, ingen bryr sig", skriver Kyrgios på Twitter.

"Muzz (Murray), oavsett hur länge du blir kvar så kommer vi alla att uppskatta och njuta av din tennis, dina skämt..."

Murray, trefaldig grand slam-vinnare, har genomgått två höftoperationer och fruktat att karriären skulle vara över. Han har tagit sig tillbaka men är rankad så lågt som 111 i världen – men är trots det fast besluten att fortsätta sin satsning.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning