Kyllönen ryckte iväg till segern

Anne Kyllönen ser ut att få en bra avslutning på en motig säsong. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Anne Kyllönen bättrar på mot våren.

Kainuun Hiihtoseuras Anne Kyllönen avgjorde FM-stafetten i Taivalkoski då hon ryckte ifrån Vuokatti Ski Team Kainuus Eveliina Piippo och Hämeenlinnan hiihtoseuras Laura Mononen i den sista uppförsbacken. Kyllönen lyckades få några meters försprång och spurtade i mål som etta.

Anita Korva och Heini Hokkanen skidade de två första sträckorna för Kainuun Hiihtoseura. Stafetten avgjordes med 3x5 km, en klassisk sträcka och två sträckor i fristil.

– Det var härligt att gå ut på ankarsträckan när tjejerna gav ett så bra utgångsläge, säger Kyllönen till Yle Urheilu.

Kyllönen ser fram emot 30 km

Piippo och Vuokatti tog hem silvret med en pjäxas längd före Mononen och Tavastehus. Ikaalisten Urheilijats Krista Pärmäkoski gick ut på ankarsträckan en halv minut bakom täten och lyfte laget till fyra. Kontiolahden Urheilijat med skidskyttarna Kaisa Mäkäräinen och Nastassia Kinnunen slutade sexa.

Kyllönens säsong har varit en besvikelse och hon missade helt och hållet OS i Pyeongchang. Men hon ser ut att bättra på mot våren och går ut för att slåss om medaljerna i dagens 30 km.

– Det är årets sista FM och jag vill fortfarande ha några bra lopp, säger hon.

Nousiainen avgjorde

I herrarnas stafett, 4x10 km, var det Ville Nousiainen och Kouvolan Hiihtoseura som firade. Nousiainen avslutar sin karriär efter den här säsongen, men gjorde en bra insats under ankarsträckan.

Iivo Niskanen gav Vuokatti Ski Team ledningen under andra sträckan, men på den tredje sträckan tog Kouvola ledningen genom Kari Varis. Nousiainen gick ut i en fem sekunders ledning på ankarsträckan, men Vuokatti Ski Teams Martti Jylhä kom ikapp igen.

Jylhä: en farlig sprinter. Men under det andra varvet slog Nousiainen till i den brantaste uppförsbacken och ruskade Jylhä av sig.

– Det var min enda chans att skida den brantaste biten så hårt som det gick tre gånger. Jag tog det lite lugnare under de mindre branta avsnitten för att kunna gå all in där det var som brantast, säger Nousiainen.

Kouvolas lag bestod av Lauri Vuorinen, Lauri Lepistö, Varis och Nousiainen. Vuokatti Ski Team tog silver. Bronset gick till Pohti Ski Team.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46