Kyligt veckoslut – men sen kan värmen komma

Om meteorologerna har rätt kan det snart bli badväder. Bild: Mostphotos

Det för årstiden ovanligt ostadiga och kyliga vädret verkar sakteligen vändas mot det varmare.

Kring medlet av nästa vecka börjar det bli varmare, säger meteorologer vid såväl Meteorologiska institutet som vid Foreca som tidningarna Iltalehti och Iltasanomat talat med på torsdagskvällen.

De första veckorna i juli har varit cirka tre grader kallare än medeltalet för månaden men nu närmar sig varmare väderfronter och mot slutet av månaden kan temperaturerna stiga över 25 grader i landets södra och mellersta delar. Längst upp i norr uppskattar man att det kyliga vädret håller i sig.

Vid såväl Foreca som vid Meteorologiska institutet säger man dock att risken för regnskurar ökar i takt med att temperaturen stiger.

På veckoslutet uppskattar man att det ännu är kyligt. Enligt Meteorologiska institutet ligger temperaturerna i Svenskfinland under veckoslutet strax under 20 grader. I väster blir det klart eller halvklart, längst i söder ostadigt.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning