Kycklingsallad med mangoraja

Grillad kyckling med blandade grönsaker och krämig mangorajadressing är aldrig fel. TTBild:

Är man kall och frusen vill man helst ha varm mat. Men står man fast vid sallad kan en het dressing hålla uppe värmen.

För 4 personer, 35 minuter

600 g kycklingbröst eller benfria lår

1 stort huvud roman- eller krispsallad

8–12 körbärstomater

1/2 gurka

1 röd paprika

1 liten burk majs

100 g haricots verts

Till dressingen

1 dl majonnäs

1/2 dl crème fraiche

2 msk het mango chutney

1/2 msk curry

1/2 tsk sambal oelek

1/2 dl konc. apelsinjuice

1 msk socker

salt och peppar

Att äta till

gott bröd

Gör så här:

1. Pensla kycklingköttet med grillolja och stek i ugnen på 175 grader i 30 minuter. Se till att köttet är helt genomstekt.

2. Blanda samman ingredienserna till dressingen.

3. Ge de gröna bönorna ett uppkok i saltat vatten. Skär tomaterna i halvor, gurkan i bitar och riv salladen ganska grovt. Blanda grönsaker med bönor och majskorn. Lägg i portionsskålar och toppa med kycklingbitar. Servera dressingen i skål vid sidan med ett gott bröd till.

TT , TT

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00