Kycklingsallad med mangoraja

Grillad kyckling med blandade grönsaker och krämig mangorajadressing är aldrig fel. TT Bild:

Är man kall och frusen vill man helst ha varm mat. Men står man fast vid sallad kan en het dressing hålla uppe värmen.

För 4 personer, 35 minuter

600 g kycklingbröst eller benfria lår

1 stort huvud roman- eller krispsallad

8–12 körbärstomater

1/2 gurka

1 röd paprika

1 liten burk majs

100 g haricots verts

Till dressingen

1 dl majonnäs

1/2 dl crème fraiche

2 msk het mango chutney

1/2 msk curry

1/2 tsk sambal oelek

1/2 dl konc. apelsinjuice

1 msk socker

salt och peppar

Att äta till

gott bröd

Gör så här:

1. Pensla kycklingköttet med grillolja och stek i ugnen på 175 grader i 30 minuter. Se till att köttet är helt genomstekt.

2. Blanda samman ingredienserna till dressingen.

3. Ge de gröna bönorna ett uppkok i saltat vatten. Skär tomaterna i halvor, gurkan i bitar och riv salladen ganska grovt. Blanda grönsaker med bönor och majskorn. Lägg i portionsskålar och toppa med kycklingbitar. Servera dressingen i skål vid sidan med ett gott bröd till.

TT , TT

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03