Kycklingfilé med citron och kapris

Kycklingfilé med citron och kapris är mat som piggar upp. Bild: TT

Ska kycklingfilé smaka måste den kryddas ordentligt. Här enkelpaneras den i ströbröd och får sällskap av två sorters kapris samt renskuret fruktkött från citron.

För 4 personer, 20 minuter

4 kycklingfiléer

4 msk veteströbröd

svartpeppar

2 msk smör

1 msk rapsolja

2–3 citroner

3 msk vanlig kapris

8–12 stora cocktailkapris

(salt)

Att äta till:

ris eller couscous

blandade blad och tomater

Gör så här:

1. Skär med vass kniv bort både skal och den vita hinnan från citronerna. Skär ut klyftor av rent fruktkött och peta bort kärnorna. Hacka fruktköttet grovt.

2. Vänd kycklingfiléerna i ströbröd och stek i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna. Krydda med svartpeppar. Sänk värmen och lägg på locket. Vänd köttet flera gånger.

3. Efter 4–5 minuter är det dags att lägga i citronhack och kapris. Låt allt dra några minuter utan lock på mycket svag värme. Lägg upp köttet och fördela citron- och kaprisblandningen över. Salta lätt om inte den inlagda kaprisens sälta inte räcker. Servera med ris eller couscous och sallad.

TT

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning