Kycklingfilé med citron och kapris

Kycklingfilé med citron och kapris är mat som piggar upp. Bild: TT

Ska kycklingfilé smaka måste den kryddas ordentligt. Här enkelpaneras den i ströbröd och får sällskap av två sorters kapris samt renskuret fruktkött från citron.

För 4 personer, 20 minuter

4 kycklingfiléer

4 msk veteströbröd

svartpeppar

2 msk smör

1 msk rapsolja

2–3 citroner

3 msk vanlig kapris

8–12 stora cocktailkapris

(salt)

Att äta till:

ris eller couscous

blandade blad och tomater

Gör så här:

1. Skär med vass kniv bort både skal och den vita hinnan från citronerna. Skär ut klyftor av rent fruktkött och peta bort kärnorna. Hacka fruktköttet grovt.

2. Vänd kycklingfiléerna i ströbröd och stek i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna. Krydda med svartpeppar. Sänk värmen och lägg på locket. Vänd köttet flera gånger.

3. Efter 4–5 minuter är det dags att lägga i citronhack och kapris. Låt allt dra några minuter utan lock på mycket svag värme. Lägg upp köttet och fördela citron- och kaprisblandningen över. Salta lätt om inte den inlagda kaprisens sälta inte räcker. Servera med ris eller couscous och sallad.

TT

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54