Kycklingburgare med currysalsa

Hemlagad kycklingburgare med färsk ananas och currysalsa får man bara inte missa. Bild: TT

Hemgrillad kycklingburgare med currysalsa och färsk ananas slår det mesta i hamburgerväg. Tänk bara på att kycklingburgare måste stekas helt igenom.

För 4 personer, 25 minuter

600 g benfri kyckling

1 ägg

1 krm curry

1 vitlöksklyfta

salt och vitpeppar

rapsolja

Till dressingen:

4 msk majonnäs

4 msk crème fraiche

1 tsk lökpulver

1/2 tsk curry

salt och peppar

Till servering:

4 tunna skivor färsk ananas

4 hamburgerbröd

blandade salladsblad

Gör så här:

1. Blanda dressingen. Skär fyra tunna skivor ananas. Putsa utsidan och ta bort mittdelen.

2. Skär kycklingen i bitar som körs till färs i matberedare. Blanda färsen med curry och ägg. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra.

3. Tänd grillen och se till att grillkolen ligger på ena sidan. Lägg ugnsfolie på gallret över den kolfria sidan och pensla folien med rapsolja. Klicka ut kycklingfärsen till burgare som grillas 2 minuter per sida, hela tiden på folien. Kontrollera att kycklingburgarna är helt genomstekta innan de lyfts av grillen.

4. Värm bröden och grilla ananasskivorna lätt. Grunda med blandade blad på bröd, fortsätt med kycklingburgare och ananas. Avsluta med dressing och bröd.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning