Kyckling med thailändsk grönpepparsås
Thaimat behöver inte vara stark. Här är en mild variant med krämig grönpepparsås.
För 4 personer, 30 minuter
Vegetariskt tips: Ersätt kyckling med likande vegovariant.
600 g kycklingfilé
rapsolja
1 gul lök
100 g champinjoner
50 g haricots verts
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 msk grönpeppar i lag
1 msk grön currypasta
1 tsk fisksås
Att äta till:
jasminris
blandade blad, gärna även groddar
körsbärstomater
Gör så här:
1. Dela kycklingfiléerna i 2–3 bitar. Hetta upp en stekpanna och bryn hastigt i enbart rapsolja. Lyft över till en tallrik och ställ vid sidan av värmen.
2. Skala och skär den gula löken i klyftor. Dela champinjonerna i bitar. Fräs svamp, lök och haricots verts med ytterst lite rapsolja i en vid kastrull. Slå på kokosmjölk och krydda med hela grönpepparkorn, grön currypasta och fisksås.
3. Lägg kycklingbitarna i pannan med smaksatt kokosmjölk och låt sjuda sakta 5 minuter. Servera med ris och garnera med halva körsbärstomater, blandade blad och groddar.