Kyckling med thailändsk grönpepparsås

Kyckling med grönpeppar, grön curry och kokosmjölk är inte så stark som det låter. Bild: TT

Thaimat behöver inte vara stark. Här är en mild variant med krämig grönpepparsås.

För 4 personer, 30 minuter

Vegetariskt tips: Ersätt kyckling med likande vegovariant.

600 g kycklingfilé

rapsolja

1 gul lök

100 g champinjoner

50 g haricots verts

1 burk kokosmjölk, 400 ml

1 msk grönpeppar i lag

1 msk grön currypasta

1 tsk fisksås

Att äta till:

jasminris

blandade blad, gärna även groddar

körsbärstomater

Gör så här:

1. Dela kycklingfiléerna i 2–3 bitar. Hetta upp en stekpanna och bryn hastigt i enbart rapsolja. Lyft över till en tallrik och ställ vid sidan av värmen.

2. Skala och skär den gula löken i klyftor. Dela champinjonerna i bitar. Fräs svamp, lök och haricots verts med ytterst lite rapsolja i en vid kastrull. Slå på kokosmjölk och krydda med hela grönpepparkorn, grön currypasta och fisksås.

3. Lägg kycklingbitarna i pannan med smaksatt kokosmjölk och låt sjuda sakta 5 minuter. Servera med ris och garnera med halva körsbärstomater, blandade blad och groddar.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning