Kyckling Hurry Curry

Snabblagad kyckling med currysås är mat som snabbt kommer på matbordet. Bild: TT

Förr kunde man få ett långkok på höna med currysås och ris. Nu är det kycklingfilé eller annat benfritt kycklingkött som gäller. Det går mycket snabbare.

För 4 personer, 20 minuter

Vegetariskt tips: Ersätt kycklingen med exempelvis halloumi och kycklingfonden med grönsaksfond.

600 g benfritt kycklingkött

1 gul lök

1 syrligt äpple

1 1/2 msk curry

2 msk rapsolja

3 dl vatten

2 dl grädde

1 1/2 msk konc. kycklingfond

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 nypa chiliflarn

salt

Att äta till:

ris

brysselkål

2–3 tomater

bladpersilja

Gör så här:

1. Skala och hacka den gula löken. Kärna ur och skär äpplet i bitar. Skär köttet i bitar eller skivor.

2. Hetta upp en stekgryta och slå i rapsolja. Fräs först lök, äpple och curry någon minut. Tillsätt köttet och låt allt få bryna ytterligare någon minut. Slå i vatten, grädde och fond. Koka upp och sjud 8 minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud ytterligare 5 minuter.

3. Smaka av grytan med chiliflarn och salt. Servera med ris, lättkokt brysselkål och tomat. Garnera med persilja för smak och utseende.

TT