Kvinnodagskonserter av alla de slag - från liveteckning till Abbadisco

Anna-Mari Kähärä firar kvinnodagen med en kompositionskonsert i Musikhuset. Bild: Pressbild

Kvinnodagen firas i toner på flera håll i huvudstadsregionen. Ett av de större evenemangen är mångsidiga musikprofilen Anna-Mari Kähäräs kompositionskonsert i Musikhuset, där Maria Ylipää, damkörerna KYN och Philomela samt dansgruppen Katja Lundén Company medverkar.

Kammarkören Addictio inleder sitt 15-årsjubileum med att uppmärksamma kvinnliga tonsättare i Östersjöområdet och framför musik av bland andra Ester Mägi, Galina Grigorjeva och Karin Rehnqvist. Dirigent är Riku Laurikka. Konserten hålls i Fria konstens rum i Sörnäs och bildkonstnären Vappu Rossi deltar med liveteckning. Efter konserten auktioneras verken hon skapat till förmån för Östersjöskyddet.

I Grankulla kyrka uppträder mammakören Änglaklang & Accabella och i Tapiolasalen i Esbo blir det kvinnodagskonsert med Espoon Mieslaulajat i sällskap med Helsingfors juniorstråkar och CandoMini.

Kvällen innan kvinnodagen tjuvstartar Nordhuset i östra Helsingfors med Ladies First Big Band och livedisco. Det musikaliska temat är Abba och solister är Marie Backström och Tobias Andersin.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Med sikte på en hållbar framtid – ingenjörerna visar vägen

Mer läsning