Kvinna tvingades föda på polisstation

En kvinna i Tanzania tvingades föda sitt barn på en polisstation sedan polisen vägrat köra henne till sjukhus. Spädbarnet på bilden har ingen koppling till fallet.Bild: TT/AP

En kvinna i Tanzania tvingades föda, utan hjälp, vid en polisstation i Kilombero i östra Tanzania efter att ha blivit gripen av polisen. Händelsen väcker stark kritik bland människorättsgrupper och förespråkare för kvinnors rättigheter i landet.

Den 26-åriga kvinnan greps i sitt hem av poliser som letade efter hennes make, misstänkt för att ha köpt en stulen säng. Kvinnan, som snart skulle föda, bad om att bli körd till sjukhus men polisen vägrade. Enligt uppgifter i lokala medier födde hon sitt barn på polisstationens gräsmatta.

Händelsen bekräftas av regionens polischef, som meddelar att den kommer att utredas. Av människorättsaktivister ses den som ytterligare ett exempel på polisbrutalitet i landet.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00