Kvinna hittad död – med pytonorm runt halsen

Nätpytonormen kan bli flera meter långa och är en av världens längsta ormar. Bild: TT-AP

En kvinna har hittats död med en nätpytonorm lindad kring halsen, rapporterar CNN.

Kvinnan hittades okontaktbar i onsdags kväll (lokal tid) i ett hus i Oxford i delstaten Indiana. Upplivningsförsök gjordes men hennes liv gick inte att rädda.

I huset fanns ytterligare 140 ormar. Runt 20 av dem ska ha tillhört kvinnan.

Fastigheten var obebodd och renoverad och anpassad för samlingen av ormar, enligt polisen i Indiana, som säger att hon var där ungefär två gånger i veckan för att se till ormarna.

– Av någon anledning tog hon ut ormen och gjorde vad folk nu än gör med ormar, säger Kim Riley vid Indianapolisen till CNN.

Ormen var nästan två och en halv meter lång och kvinnan ska obduceras för att fastställa dödsorsaken.

Nätpytonormar blir ofta runt sex meter långa och förekommer främst i Indonesien och Filippinerna.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning