Kvinna döms för att ha delat mordvideo på dansk kvinna i Marocko

Människor lägger ned blommor i Köpenhamn för att hedra de två kvinnor som mördades på en kampingplats i Atlasbergen i Marocko. Bild: Thomas Sjoerup/TT-Scanpix

En 29-årig kvinna har dömts för att ha delat en video som visar det brutala mordet på en dansk kvinna i Marocko. Kvinnan döms till tre månaders fängelse samt att betala 2 000 danska kronor vardera till kvinnans föräldrar.

Fängelsestraffet blir dock villkorligt om 29-åringen utför samhällstjänst.

– Hon uttryckte ånger över vad hon gjort, säger åklagaren Rune Jensen.

En rad personer i Danmark har delgetts misstanke om att ha delat videon. Måndagens dom i Næstved tros vara den första som faller i ärendet. Brottet gäller spridande av bilder som rör en annan persons privata angelägenheter under särskilda omständigheter.

Det var den 17 december i fjol en dansk och en norsk kvinna hittades mördade på en campingplats intill bergsbyn Imlil i Atlasbergen. Ett tjugotal personer har gripits i Marocko efter dådet. De fyra män som misstänks för att ha genomfört morden är alla hemmahörande i den närliggande turiststaden Marrakesh, och har i en video svurit trohet till terrorgruppen IS.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46