Kvinna döms för att ha delat mordvideo på dansk kvinna i Marocko

Människor lägger ned blommor i Köpenhamn för att hedra de två kvinnor som mördades på en kampingplats i Atlasbergen i Marocko. Bild: Thomas Sjoerup/TT-Scanpix

En 29-årig kvinna har dömts för att ha delat en video som visar det brutala mordet på en dansk kvinna i Marocko. Kvinnan döms till tre månaders fängelse samt att betala 2 000 danska kronor vardera till kvinnans föräldrar.

Fängelsestraffet blir dock villkorligt om 29-åringen utför samhällstjänst.

– Hon uttryckte ånger över vad hon gjort, säger åklagaren Rune Jensen.

En rad personer i Danmark har delgetts misstanke om att ha delat videon. Måndagens dom i Næstved tros vara den första som faller i ärendet. Brottet gäller spridande av bilder som rör en annan persons privata angelägenheter under särskilda omständigheter.

Det var den 17 december i fjol en dansk och en norsk kvinna hittades mördade på en campingplats intill bergsbyn Imlil i Atlasbergen. Ett tjugotal personer har gripits i Marocko efter dådet. De fyra män som misstänks för att ha genomfört morden är alla hemmahörande i den närliggande turiststaden Marrakesh, och har i en video svurit trohet till terrorgruppen IS.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39