Kvinna dödad av tiger i Indonesien

En 30-årig kvinna som jobbade i en palmoljeplantage på Sumatra i Indonesien har dödats i ett möte med en tiger. Arkivbild. Bild: Lehtikuva/AFP/Bertrand Guay

En 30-årig kvinna som jobbade i ett palmoljeplantage på Sumatra i Indonesien har dödats i ett möte med en tiger. Kvinnan hittades med svåra bitskador i nacken och i benen.

Hon och två andra arbetare jobbade när tigern dök upp på onsdagen och jagade dem ett par hundra meter genom plantagen. De andra undkom genom att klättra upp i två palmer men tigern fick grepp om 30-åringens ben och slet ner henne till marken. Kvinnan försökte freda sig mot tigern i ungefär en kvart men till slut dödades hon, säger den lokale polischefen Iptu Rafi.

Det har förekommit flera svåra tigerattacker under senare år i Indonesien, där avverkning av regnskog för att ge plats åt plantager har skurit ner på de områden där djuren lever naturligt och skapat fler närkontakter med människor.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning