Kvartsfinaldags i VM – lejonen favoriter, eftermiddagen bjuder på godbitarna

Lejonen är favoriter inför kvartsfinalen mot Schweiz.Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Finland och Sverige är klara favoriter i sina kvartsfinaler på torsdag kväll medan eftermiddagens matcher bjuder på de på förhand sett jämnaste kamperna.

Kl. 17.15 Köpenhamn: Ryssland–Kanada

Kvartsfinalernas verkliga godbit är matchen mellan Ryssland och Kanada där det varken saknas laddning, känslor eller hockeykunnande. Kanadensarna har inte visat upp sitt bästa kunnande hittills i VM men laget brukar ha en förmåga att höja sin nivå då insatserna stiger. Och matchen mot ryssland får säkert de kanadensiska stjärnorna att tända till lite extra. Ryssland har inte heller haft en problemfri turnering och laget vill gärna följa upp triumfen i OS med att nå framgång också i VM.

Tips: Ryssland till semifinal efter en rysarmatch. Kl. 17. 15 Herning: USA–Tjeckien

USA imponerade stort i Herning och spelade ut sina motståndare kväll efter kväll med ett spel i högt tempo och mycket kreativitet. Patrick Kane är lagets största stjärna och spelets hjärta och han får bra stöd av bland annat Cam Atkinson och Charlie McAvoy. Det saknas definitivt inte stjärnspelare i det tjeckiska laget där David Krejci och David Pastrnak underhåller publiken med sitt läckra lirande.

Tips: USA till semifinal efter en rätt jämn tillställning. Kl. 21.15 Köpenhamn: Sverige–Lettland

Sverige har seglat upp som något av VM:s största guldfavoriter efter en mycket imponerande resa genom gruppspelet i Köpenhamn. Lagets superkedja med Rickard Rakell, Mika Zibanejad och Mattias Janmark har varit fantastiska och då också målvaktsspelet och defensiven varit på hög nivå finns det inga egentliga svagheter i Tre Kronors spel. Det ska ske ett under om Lettland ska klara av att rubba det stjärnspäckade svenska laget i kvartsfinalen.

Tips: Sverige till semifinal efter en klar seger. Kl. 21.15 Herning: Finland–Schweiz

Efter klara segrar över Kanada och USA och förluster mot Danmark och Tyskland är det svårt att veta var exakt lejonen står inför kvartsfinalen mot Schweiz. I sina bästa stunder spelar lejonen en bländande offensiv gladhockey där Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen bjuder på stor show medan laget i sina sämre stunder ser segt, ineffektivt och något oinspirerat ut. Schweiz har några spelare som på egen hand kan avgöra matcher om man ger dem chansen. Därför gäller det för de finländska spelarna att vara vakna direkt från start.

Tips: Finland till semifinal efter en klar seger. Semifinalparen i Köpenhamn på lördag:

Finland/Schweiz–Ryssland/Kanada

Sverige/Lettland–USA/Tjeckien

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33