Kvacksalvare eller inte? – Tukes granskade Maria Nordins webbkurs

Webbkursen "Eroon oireista", på svenska ungefär "Bli kvitt dina symtom", innehöll hälsoskadliga råd enligt Säkerhets- och kemikalieverkets sakkunniga. Maria Nordin har ändrat kursinnehållet, och förbjudits att ge de farliga råden, skriver Tukes på Facebook. Bild: Pixabay-SPT

Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes) har granskat en självhjälpskurs på webben. Om kursledaren på nytt ger råd som är skadliga för hälsan blir hon tvungen att betala ett saftigt vite.

Flera medier skriver om bloggaren Maria Nordin som leder en webbkurs i självhjälp. I juli inledde Tukes en granskning av kursens innehåll. Enligt Tukes fanns flera sådana råd och påståenden som är skadliga för hälsan, och därför bad myndigheten Nordin att ändra kursens innehåll.

Tukes uppger att Nordin ändrade innehållet i kursen så att den uppfyller konsumentsäkerhetslagens minimibestämmelser. Men om Nordin på nytt ger råd som är skadliga för hälsan kan hon bli tvungen att betala 100 000 euro i vite, meddelar Tukes.

Iltalehti var först med nyheten.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning