Kushner ifrågasätter Abbas förmåga till fred

Jared Kushner, Vita husets Mellanösternrådgivare, tvivlar på den palestinske presidenten Mahmud Abbas förmåga att skapa fred. Arkivbild.Bild: TT/AP Photo/Susan Walsh

Jared Kushner, USA:s president Donald Trumps Mellanösternrådgivare och svärson, ifrågasätter den palestinske presidenten Mahmud Abbas förmåga att skapa fred i en sällsynt intervju med den palestinska tidningen Al-Quds.

– President Abbas säger att han är hängiven fred och jag har ingen anledning att misstro honom. Dock ifrågasätter jag i vilken utsträckning president Abbas har möjligheten, eller viljan, att träffa en överenskommelse, säger Jared Kushner.

Kushner anser att Abbas hållit fast vid samma ståndpunkter i 25 år utan att det har lett till fred.

– För att en överenskommelse ska nås måste båda sidor mötas någonstans mitt emellan sina befästa positioner. Jag är osäker på om president Abbas har förmågan att göra det, säger han.

Kushner och det särskilda sändebudet Jason Greenblatt är i Mellanöstern för att försöka få liv i den avstannade israelisk-palestinska fredsprocessen.

Under fredagen och lördagen höll de möten med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu för att diskutera bland annat diplomatiska strategier och den humanitära situationen i Gaza.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00