Kurskollaps för Nokia

Nokia-aktien rasar på Helsingforsbörsen. Arkivbild. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Telekomjätten Nokias aktie rasar med nästan 8 procent på Helsingforsbörsen. Kurskollapsen kommer sedan Nokia berättat om att det finns frågetecken kring regelefterlevnaden inom Alcatel-Lucent, som Nokia förvärvade 2016.

Nokia har inlett en utredning av transaktionerna och rapporterat misstankarna till berörda myndigheter, skriver bolaget i ett uttalande till Reuters.

I en rapport till USA:s finansinspektion SEC skriver Nokia att de misstänkta transaktionerna kan få juridiska följder, med åtal, böter eller civilrättsliga krav mot koncernen som kan få betydande effekter på verksamheten, varumärket, dess rykte och Nokias finansiella ställning.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54