Kurserna pekar nedåt i Japan

En fotgängare i Tokyo passerar en tv-skärm som visar nyheter om Nordkoreas provsprängning. Bild: EPA/FRANCK ROBICHON

Kurserna på börsen i Tokyo sjönk när börsen öppnade igen efter att Nordkorea meddelat om sitt kärnvapentest.

USA:s president Donald Trump meddelade strax efter testet att USA överväger att upphöra med handeln med länder som handlar med Nordkorea. Det här gäller framförallt Kina, eftersom 90 procent av exporten från Nordkorea går dit.

I Japan föll Nikkei-indexet med 0,89 procent då handeln inleddes. Bland annat gick kurserna för elektronikföretagen Panasonic och Hitachi ner. Panasonic sjönk med 0,68 procent och Hitachi med 1,31 procent.

Även för banksektorn pekade kurserna nedåt.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning