KuPS enda segraren i fotbollsligaomgången

Arkivbild. KuPS mittfältare Ats Purje nätade mot TPS.Bild: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Ats Purje nätade fotbollsligaomgångens enda segermål då KuPS slog TPS på hemmaplan.

Av gårdagens tre matcher i fotbollsligan var det endast ett lag, KuPS, som lyckades ta hem segern. Kuopiolaget besegrade TPS på hemmaplan med 3-2. Segermålet nätades av estniska veteranen Ats Purje i den 72:a minuten.

I Tammerfors möttes seriesjuan Ilves och seriefyran Honka i vad som kom att bli en målrik batalj. Bägge lagen nätade tre mål, varav vilka Ilves slog in det sista i 85:e minuten, och efter 90 minuter stod 3-3 oavgjort.

Honka inledde starkt och tog en 2-0 ledning med mål av Macoumba Kandji och Jatuli Laevuo, men hemmalagets Eero Tamminen kvitterade ännu under första halvan. Borjas Martin förde gästerna på nytt i tvåmålsledning i början av andra halvleken, men Tamminen kvitterade även detta. Utjämningsmålet stod Ilves Diogo Tomas för.

FC Lahti åkte på poängtapp då PS Kemi tvingade Lahtislaget till ett 1-1 oavgjort. Målskytt för Lahti var brassen Stenio och för Kemi nyförvärvet Jean-Felix Somay.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00