Kulturprofilen lämnar läkarutlåtande till HD

Den så kallade kulturprofilen anländer till Stockholms tingsrätt där han dömdes till fängelse för våldtäkt. Arkivbild. Bild: TT / Fredrik Sandberg

Den så kallade kulturprofilen Jean-Claude Arnaults advokat Björn Hurtig har lämnat in en komplettering av sin överklagan till Högsta domstolen (HD), som han menar visar att det finns synnerliga skäl för en prövning av ärendet i högsta instans.

Kompletteringen innehåller ett utlåtande från Pekka J Karhunen, professor emeritus i rättsmedicin. Enligt kulturprofilens försvar visar läkarutlåtandet att de uppgifter i den utsatta kvinnans berättelse som låg till grund för en av våldtäktsdomarna inte kan vara riktiga.

Kulturprofilen dömdes i december av Svea hovrätt för två våldtäkter mot en och samma kvinna. Straffet bestämdes till fängelse i två och ett halvt år.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning