Kulturprofilen lämnar läkarutlåtande till HD

Den så kallade kulturprofilen anländer till Stockholms tingsrätt där han dömdes till fängelse för våldtäkt. Arkivbild. Bild: TT / Fredrik Sandberg

Den så kallade kulturprofilen Jean-Claude Arnaults advokat Björn Hurtig har lämnat in en komplettering av sin överklagan till Högsta domstolen (HD), som han menar visar att det finns synnerliga skäl för en prövning av ärendet i högsta instans.

Kompletteringen innehåller ett utlåtande från Pekka J Karhunen, professor emeritus i rättsmedicin. Enligt kulturprofilens försvar visar läkarutlåtandet att de uppgifter i den utsatta kvinnans berättelse som låg till grund för en av våldtäktsdomarna inte kan vara riktiga.

Kulturprofilen dömdes i december av Svea hovrätt för två våldtäkter mot en och samma kvinna. Straffet bestämdes till fängelse i två och ett halvt år.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39