Kulju klar för Boden

Lotta Kulju i HIFK:s tröja. Bild: Markku Ulander/Lehtikuva

IF Hellton åkte ur Allsvenskan och Karlstadsklubben har problem med ekonomin. Lotta Kulju lämnar nu klubben för Norrbotten och Boden Handboll.

– Hon är en bra spelare som verkligen kan ta ansvar. Hon har dragit ett jättelass i Hellton de senaste säsongerna, förra säsongen gjorde hon totalt 122 mål. Och vi tror att hon kan bli ännu bättre, säger Bodens sportchef Mikael Carlsson till handbollskanalen.se.

– Jag ser fram emot flytten. Nu är det upp till mig själv att bevisa att jag är värd en plats i laget, säger Kulju till Yle Sporten.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning