Kuivisto i rekordfart – slog EM-gränsen

Det återstår att se ifall 26-åriga Sara Kuivisto lyckas slå EM-gränsen på 800 meter. Bild: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Sara Kuivisto kallar 1500-metersloppet i Barcelona för ett drömlopp och gör det med all orsak. Hon slog EM-gränsen och satte dessutom nytt personligt rekord.

Borgå Akilles-löparen Sara Kuivisto stod för en stark insats på 1500 meter i Barcelona. Kuivisto löpte ett nytt personligt rekord med tiden 4.08,96, vilket slår EM-gränsen med över tre sekunder.

I Barcelona räckte farten till en åttondeplats. Segern gick till irländska Ciara Mageean med tiden 4.04,13.

– Omedelbart då jag kom i mål visste jag att detta blev en bra tid, speciellt då slutet av loppet gick så bra. Jag fick syra i benen först 20 meter före mål. Känslan då jag såg tiden var ju ändå lite "ohoh", kommenterar Kuivisto i Friidrottsförbundets pressmeddelande.

Enligt Kuivisto var loppet i Barcelona idealt för att springa rekord på grund av dess hårda fart.

– Det var ett drömlopp för mig. Jag höll mig på samma plats hela tiden och tog inga sidosteg. Jag hastade inte mig och var mycket tålamodig. Jag kunde möjligtvis ha försökt förbättra placeringen på den sista bortre rakan, men beslöt mig för att inte försöka då jag aldrig löpt så fort på 1500 meter.

Kuivisto har flera gånger under sommaren försökt slå EM-gränsen för 800 meter och fortsätter träna upp formen inför EM under ledning av tränare Ari Suhonen. EM tävlas i Berlin 7-12 augusti.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning