Kuivisto i rekordfart – slog EM-gränsen

Det återstår att se ifall 26-åriga Sara Kuivisto lyckas slå EM-gränsen på 800 meter. Bild: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Sara Kuivisto kallar 1500-metersloppet i Barcelona för ett drömlopp och gör det med all orsak. Hon slog EM-gränsen och satte dessutom nytt personligt rekord.

Borgå Akilles-löparen Sara Kuivisto stod för en stark insats på 1500 meter i Barcelona. Kuivisto löpte ett nytt personligt rekord med tiden 4.08,96, vilket slår EM-gränsen med över tre sekunder.

I Barcelona räckte farten till en åttondeplats. Segern gick till irländska Ciara Mageean med tiden 4.04,13.

– Omedelbart då jag kom i mål visste jag att detta blev en bra tid, speciellt då slutet av loppet gick så bra. Jag fick syra i benen först 20 meter före mål. Känslan då jag såg tiden var ju ändå lite "ohoh", kommenterar Kuivisto i Friidrottsförbundets pressmeddelande.

Enligt Kuivisto var loppet i Barcelona idealt för att springa rekord på grund av dess hårda fart.

– Det var ett drömlopp för mig. Jag höll mig på samma plats hela tiden och tog inga sidosteg. Jag hastade inte mig och var mycket tålamodig. Jag kunde möjligtvis ha försökt förbättra placeringen på den sista bortre rakan, men beslöt mig för att inte försöka då jag aldrig löpt så fort på 1500 meter.

Kuivisto har flera gånger under sommaren försökt slå EM-gränsen för 800 meter och fortsätter träna upp formen inför EM under ledning av tränare Ari Suhonen. EM tävlas i Berlin 7-12 augusti.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46