Kubica klarade FIA-test

Robert Kubica är steget närmare att återvända till formel 1 -serien efter att ha klarat det obligatoriska säkerhetstestet. Bild: Patrik Stollarz / AFP / Lehtikuva

Robert Kubica fortsätter att närma sig en formel 1-comeback. Han har klarat det obligatoriska säkerhetstestet som bilsportförbundet FIA ordnar för alla förare, uppger tidningen Autosport.

FIA gör upp regelverket för formel 1. Alla förare måste klara av att ta sig ur bilen på fem sekunder för att vara redo inför en eventuell krasch. Då testklockan startar är säkerhetsbältet fastspänt.

Kubica skadade högerhanden allvarligt i en rallyolycka 2011 och han har inte tävlat i formel 1 sedan dess. Han uppges fortfarande ha problem med rörligheten, men väntas testköra en av Renaults formel 1-bilar på Hungaroring i Ungern på onsdag. Renault har låtit förstå att Kubica kan köra i VM-serien nästa säsong.

Renault har tidigare låtit Kubica köra en formel 1-bil av årsmodell 2012 och uppgett att allt gick bra.

Polacken Kubica är 32 år gammal och klassades fram till olyckan 2011 som en mycket lovande förare. På senare år har han bland annat tävlat i sportvagnsracing och rally.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning